Toz Boya Makinelerinin Özellikleri 


Toz Boya Makinesi Nedir? 

Toz boya makineleri elektrostatik olarak kaplanacak yüzeyde polimer kaplama tozunun eritilerek yüzey kaplaması sağlayan bir toz boyama cihazlarıdır. Toz boya makinesi; emaye toz boyanın kaplama yüzeyine çekilmesini sağlamak, böylece toz boyanın yüzeye eşit olarak dağılmasını sağlamaktadır. Bu nedenle boya sızıntısı veya boya damlama ihtimalini çok düşük seviyeye indirir. Toz boya cihazları sıradan kaplama işlemlerinden daha popüler olan bir kaplama sistemidir. Hızlı yüzey kaplama sistemine, dayanıklı yapıya, depo boya geri dönüşüm sistemine ve çevre dostu bir yapıya sahiptir. Toz boya cihazları hayatımızın hemen her alanında karşımıza çıkan yüksek kaliteli kaplama robotlarıdır. Toz boya makineleri endüstriyel alanlarda ve tasarım alanlarında sıklıkla kullanılmaya başlamıştır.   


Elektrostatik Toz Boya makineleri, hızlı ve sorunsuz bir püskürtme işlemi için tasarlanmıştır. Bu makineler, çeşitli nozullar ve birçok farklı tipte püskürtme tabancası kullanarak her malzemeye püskürtme yapma imkânı sağlar. Toz Boya makineleri 60 litreye kadar olan toz depoları ile kullanıcılarına uzun süreli toz boyama sağlayabilmektedir. Ayrıca bu makinelerde bulunan toz boya hortumları kaplama akış işlemini kolaylaştırır. 



Neden Toz Boya Makineleri? 

Toz püskürtme makineleri ile toz boya püskürtme işlemi daha verimli etkin ve hızlı bir şekilde gerçekleştirilebilmektedir. Enbomak çok renkli toz püskürtme makinesi gibi büyük kapasiteli toz püskürtme ekipmanları kullanılarak geniş yüzeylere daha kısa sürede daha etkin püskürtme yapmak mümkündür. Toz püskürtme makinesinde elektrostatik toz püskürtme sisteminin tüm yapısal bileşenleri hazırdır. Bu sayede ürün veya makine boyama işlemi hızlı bir şekilde başlatılabilir. Toz boya makinesi, maliyet performansı nedeniyle üretim maliyetini önemli ölçüde azaltır. Ayrıca çeşitli işletmelerin elektrostatik toz boya ihtiyacına cevaben alternatif toz boya makinesi temin edilmektedir. Bu sayede uygulama kapasitesine göre sadece makinenin maliyetinin sınırlandırılması sağlanabilmektedir. Toz püskürtme makinesi hızlı renk değişimi için tasarlanmıştır. Boyanın akışkanlığı, boya tankını titreştirmek için makinenin alt kısmında bulunan vibrasyon motoru ile sağlanmaktadır.