Toz Boya Makineleri


Toz Boya Makineleri, ile birlikte günümüzde endüstriyel düzeydeki boyama süreci çok daha kaliteli bir şekilde yerine getirmektedir. Enbomak Toz Boya Makineleri gibi yüksek kapasiteli toz boyama cihazları ile birlikte geniş yüzeylerde daha kısa sürede daha kaliteli boyama gerçekleştirilebiliyor. Günümüz modern yüzyıl üretim alanlarına yönelik olarak geliştirilen toz boya cihazlarıyla yüksek kalite standartları yakalanabiliyor. Devren satılık toz boya tesisi ile birlikte toz boyanın tüm avantajlarından yararlanılabilmektedir. 


Toz boya makineleri tüm standart boyama özelliklerine ilave olarak akım ve voltajın birbirinden bağımsız şekilde ayarlanmasına imkân sağlamakta ve bunun sonucu olarak girintili çıkıntılı bölgelerde kolay boyama imkânı sağlamakta ve yüksek bir boyama hızı elde edilmektedir. Ayrıca metalik boya uygulamalarında da bu özellik sayesinde kaliteli ve hızlı bir boyama imkânı elde edilmektedir. 


Toz Boya Makineleri, konusunda özellikle elektrostatik toz boya makinası fiyatları ile sektörel olarak üretim maliyetlerinin düşürülmesi sağlanıyor. Her firmanın ihtiyacına odaklı alternatif seçenekler sunuluyor. Bu şekilde uygulama kapasitesine göre boya makinası maliyetiyle sınırlı kalınması sağlanabiliyor. Böylelikle de gereksiz güç ve kapasitedeki cihazları satın almak mecburiyetinde kalınmaması sağlanıyor. Bu sayede de çok daha düşük ve uygun fiyatlı olarak toz boyama sistem bileşenleri satın alınabiliyor. Toz boyama sisteminde elektrostatik boya fırını fiyatları ve toz boya kabini fiyatları içinde ekonomik seçenekler sunuluyor. Elektrostatik toz boya kabini ile her ürüne ilişkin en hassas boyama süreci yürütülebiliyor. Üstelik her tesis veya atölye için en sağlıklı boyama alanlarının oluşturulabilmesi de bu sayede mümkün olabiliyor.  Bu şekilde de önemli seviyede her noktaya yönelik olarak sağlıklı çalışma koşullarının yaratılabilmesi mümkün olabilmektedir. 


Toz Boya Makineleri Nasıl Çalışır?


Toz Boya zerrecikleri; zıt kutuplar birbirini çeker prensiplerine göre parça üzerine çekilirler. Ancak kendi aralarında aynı kutupta olduklarından birbirlerini iterek homojen dağılımı sağlarlar.Böylece akıntı ve damlama ihtimalini yok denecek düzeye indirirler.


Polymer tozlarının elektrostatik olarak kaplanacak parçaların üzerine ayrıştırıldıktan sonra eritilmesi ile meydana gelen kaplamaya toz boya kaplama denir. Elektrostatik toz boyama solvent içermeyen bir yüzey kaplama metodudur. Kaplayıcı malzeme, son kat boya tabakasını oluşturan çok ince toz boya partikülleridir. Toz boya, boya kabininde özel boya tabancaları vasıtasıyla atılmaktadır.


Toz Boya Robotları, Solvent içermemesi, yüzey kalitesi, dayanıklılığı, boya geri kazanım sistemi, ekonomikliği ve çevre duyarlılığı elektrostatik toz boyamayı geleneksel boyama işlemlerine göre daha çekici bir alternatif yapmaktadır.

– Alüminyum ve çelik parçalar üzerinde uygulanan toz boyama teknolojisinin son yıllardaki sürekli gelişimi endüstriyel yüzey kaplama alanında önemli bir atılımın gerçekleşmesini sağlamıştır.