Toz Boya Fırını

Yeni nesil boyalar olan toz boyaların malzemelere işlenmesi için özel bir işlemden geçmesi gerekiyor. Bunun için belirli bir sıcaklıkta belirli bir süre kürlenme olması şart. Burada devreye toz boya fırını giriyor. Bu fırınlar toz boya kabinleri içinde bulunan malzemeye elektrostatik toz boyanın ortalama 200 derecede 10-12 dakika kadar uygulanması ile görevini yerine getiriyor. Bu fırınlar toz boya işi yapan işletmeler için özel olarak üretiliyor.

Toz boya fırınları malzemenin geometrik yapısı, ölçü ve ürün miktarı ile birlikte ağırlıklarına göre üretiliyor. Bu fırınların çalışması yani gerekli sıcaklığı elde etmesi için sıvı ve gaz yakıt ile birlikte elektrik enerjisine ihtiyaç duyuluyor. Fırın içinde talebinize göre yarı otomatik, otomatik ya da manuel biçimde uygulama yapılabiliyor.

Toz Boya Fırını Nedir?

Toz boya fırını, elekrostatik teknik kullanılarak toz boya kabininde yer alan malzemelerin pişirilmesi ve boyanması için kullanılan özel cihazlardır. Bu fırınlarda toz boyanın pişirilme süreci gerçekleşir. Toz boya işleminin yapılması sürecinde sıcak hava akımı fırının her yerine erişir ve bu sayede toz boya malzemeye uygulanmış olur.

Toz boya uygulamasında malzemelerin kalınlık, şekil, ölçü ve tür açısından değerlendirilmesi yapılıyor. Aynı zamanda üretim hızı, toz boya tipi ve maliyet gibi durumlar da dikkate alınarak en uygun toz boya fırını belirleniyor. İşletmenize özel toz boya fırını projeleri için hemen bize ulaşın ve detaylı bilgi alın.

Toz Boya Fırını Çeşitleri

Toz boya fırınları tasarımına, özelliklerine ve çalışma sistemlerine göre farklı sınıflandırmaya tabi tutuluyor.

Toz boya fırını çeşitleri şu şekildedir;

Tünel Tipi Toz Boya Fırını

  • Bu fırında içinde yer alan konveyörün ilerleme şekline göre isimlendirme söz konusudur. U, S, M veya L olarak adlandırılma söz konusudur.
  • Tünel tip toz boya fırınında giriş çıkış kapıları açık şekildedir.
  • Bu fırınlarda toz boyalı hale gelen ürünler konveyöre asılı olarak ilerler ve bu şekilde işlem uygulamasına tabi tutulurlar.
  • Tünel tipi fırınlarda kapılarda hava perdeleme sistemi bulunuyor. Bu sistem fırının ortalama sıcaklık kaybını en aza indiriyor.
  • Bu fırınlar kontinü otomatik toz boya sistemlerinde kullanımı yaygın ürünlerdir.

Üstten Konveyörlü Toz Boya Fırınları (Eksenel Palet Tipi)

  • Bu fırınlar iki kapılı bir tasarıma sahiptir.
  • Üstten konveyörlü fırınlarda üst kısımda eksenel palet tipinde görev yapan konveyör yer almaktadır.
  • Söz konusu ürünler tek yönde üç istasyon olarak çalışma şansına sahiptir.
  • Eksenel palet tipi üstten konveyörlü toz boya fırınları yarı otomatik çalışma sistemine sahiptir.
  • Ağır parçaları boyamada en ideal toz boya fırınıdır.

Box Tipi Toz Boya Fırınları

  • Bu fırınlar ihtiyaçlara göre bir taraftan veya iki taraftan kapılı tasarıma sahiptir.
  • Box tipi toz boya fırınlarında malzeme kapıdan manuel olarak sürülür.  Bunun yanında arabalı veya askılı konveyör olarak üretim yapılabilir.
  • Box fırınlar %100 manuel veya bara aktarmalı toz boya işlemleri için uygun cihazlardır.

Toz Boya Fırını Fiyatları

Toz boya fırınları endüstriyel malzemelere toz boya uygulanması sırasında görev alan özel ekipmanlardır. Toz boya fırını fiyatları öncelikle toz boya fırınının türüne, teknik özelliklerine ve boyutlarına göre değişiklik gösteriyor. Her malzemenin yapısına göre ve ihtiyaçlara bakarak farklı toz boya fırınları kullanılıyor. Bu nedenle de toz boya fırını hakkında detaylı bilgi almak için bize ulaşabilirsiniz.

Firmamız tamamen ihtiyaçlarınıza özel toz boya fırını üretimi yapıyor. Montaj ve bakım gibi süreçlerde de bizlerden destek alabiliyorsunuz. Fiyat ve ürün bilgisi için hemen bize ulaşabilirsiniz.