Fırın Boya Makinası

Fırın boya makinası, toz boyaların yüzey kaplama işlemleri sırasında fırınlama işlemini yapmaya yarayan makinalardır. Bu makineler ile birlikte toz boyalar fırınlanır. Daha sonra toz boyalar uygulanacağı yüzeylere çok daha kolay ve sağlam bir şekilde yapışabilir. Elektrostatik toz boyalar yüzeye eşit bir şekilde dağılır. Bu sayede toz boya uygulamalarında hiçbir şekilde yanlış bir boyama yapılmaz ve hata payı en aza indirilir.

Fırın boya makinaları ile birlikte istediğiniz şekilde boya fırınlama işlemi yapabilirsiniz. Makinalar farklı kabin ve kurutma alanlarına sahiptir. Bu sayede kullandığınız her türlü toz boyada fırınlama işlemi yapabiliyorsunuz. Bu makinalarda 20 üzerinde kabin ile belirlediğiniz sürede fırınlama işlemi yapabilirsiniz. Aynı zamanda paslanmaz alaşımlara sahip olduğu için toz boya fırınlama işlemi çok daha pratik bir şekilde yapılabilir.

Fırın Boya Makinası Nasıl Çalışır?

Fırın boya makinası çalışma sistemi çok pratiktir. Öncelikle  toz boya uygulanacak malzeme fırın konveyörüne yerleştirilir. Daha sonra malzeme ve boyanın özelliklerine göre belirlenen yüksek ısılarda pişirilme işlemi yapılır. Bu makinelerde toz boya kalınlığı ve kimyasallarına göre belirlenen sürede fırınlama işlemi yapılır. Uygulama sonunda temel amaç toz boyanın kuruması ve malzemenin her yerine eşit dağılarak sağlam bir şekilde uygulanmasıdır.

Fırın boya makinası sizlerin kullanım amacına göre demonte şekilde gelebilir. Aynı zamanda kısa sürede işletmenize kurulumu yapılacak şekilde üretiliyor. Demonte geldiği için çok kısa bir süre içinde kurabilir ve istediğiniz zaman başka alanlara taşıyabilirsiniz. Bu makinaların kapasitesi sizin ihtiyaçlarınıza ve  taleplerinize göre değişiklik gösterir.

Fırın Boya Makinası Kullanım Alanları

Fırın boya makinası geniş bir kullanım alanı olan bir boya türüdür. Bu boyalarda ahşap boyama, otomotiv, inşaat, ev eşyası, tarım araçları, demir çelik sektörü, depolama, lojistik, alüminyum ve mermer gibi çok çeşitli  sektörde kullanım vardır.

Fırın boya makinası fiyatları da ürünün markasına, boyutlarına, işlevine ve teknik özelliklerine göre değişiklik gösteriyor. Firmamız her türlü ihtiyaca ve talebe uygun olarak fırın boya makinası üretimi yapıyor. Hemen bizimle iletişime geçerek bu makineler hakkında merak ettiklerinizi hemen öğrenebilirsiniz.