Toz Boya Makinası

Toz boya makinası, metalden plastiğe, alüminyumdan çeliğe kadar birçok yüzeyde uygulanabilen yeni nesil toz boyaların yapıldığı makinelerdir. Bu makinalar üzerinde yer alan toz boyaların içinde solvent içeriği yer almaz. Bu nedenle de boyalar yüzeyde iyi bir kaplama saplar ve üstün bir dayanım gösterir. Son katmanda yer alan boya tabakası ince ve toz boya partikülleri olduğu için burada iyi bir şekilde yapışma söz konusu olur.

 Toz boya makinası kabininde yer alan toz boyalar özel boya tabancaları sayesinde yüzeye uygulanır.  Bu uygulama ile yapılan yüksek teknolojili boyama işlemlerinde boyalar yüzeye çok daha iyi bir şekilde yapışır ve bu sayede hiçbir şekilde problem yaşanmaz. Toz boyaların çok kaliteli bir şekilde uygulanabilmesi adına malzemenin yüzeyi de iyi bir şekilde temizlenmesi ve topraklanması gerekir. Toz boya makinaları farklı özelliklerde ve boyutlarda tasarlanır.

Toz boyama teknolojisinin en önemli avantajı boyama maliyetlerini çok iyi bir oranda düşürmesi ve geleneksel boyama yöntemlerine göre çevre dostu olmasıdır. Burada farklı renk seçenekleri mümkün olup makine ile yapılan toz boyamadan sonra parlak ve pürüzsüz bir yüzey ortaya çıkar. Toz boya makinası ile yapılan boyama işlemlerinde daha dikkat çekici ve estetik bir çalışma ortaya çıkabilir. Toz boya makinalarının her bütçe ve özelliklerde satışını yapan firmamıza hemen ulaşın ve ihtiyaçlarınıza özel bir ürün satın alın.

Toz Boya Makinası Teknik Özellikleri

  • Toz boya makinesinde giriş basıncı taleplerinize göre değişir.
  • Tabanca ağırlıkları ise 500-700 gram arasında değişiyor.
  • Makinalarda 13 V giriş voltajı ile birlikte 100 KV çıkış voltajı oluyor.
  • Maksimum akım ve boya debisi ürüne göre değişiklik gösteriyor.
  • Boya hortumu ve voltaj kablosu uzunluğu önerilen şekilde en az 5 metre oluyor.
  • Tabancadaki düşük voltaj kablosu sayesinde tabanca içindeki trafo ve kaskat grubu 100 KV’a çıkıyor ve  çok yüksek bir diaelektrik dayanımı ile kaliteli bir çalışma ortaya çıkıyor.
  • Makineler 220 V elektrik ile çalışıyor.
  •  Aynı zamanda 60 W civarında elektrik tüketimleri bulunuyor.
  • Maksimum hava tüketimi 300 LT/ dak., maksimum hava basıncı 6 bar civarı oluyor.
  • Elektronik kart, trafo ve voltaj regülatörü, led gösterge ile sigortaları kontrol ettiğiniz elektronik kontrol modülü bulunuyor.
  • Selenoid valf, hava regülatörü, manometre bölümü olan kısım da pnömatik kontrol modülü oluyor.
  • Ürünlerde 50 litre toz boya deposu bulunmakta olup bu oran modele göre değişiklik gösterebiliyor.

Toz Boya Makinası Nasıl Kullanılır?

Toz boya makinası kullanımı genel olarak üç aşamada olur. Bu aşamalara uyarsanız sorunsuz bir şekilde ürünü kullanabilirsiniz.

1. Aşama Ön İşlem Temizliği

Bu aşamada kaliteli bir boyama deneyimi için işlem yapılacak malzemeye bazı işlemler uygulanır. İlk olarak yüzeyin boya sonrası pürüzsüz kalması adına temiz olması gerekir. Temizlik için en etkili sonuç asidik ve alkali temizleyiciler ile bu uygulamayı yapmaktır.

Bu işlemden sonra fosfatlama sürecine girilir. Bu aşamada yapılacak işlem ile boyama performansı en üst düzeye çıkar.

2. Aşama Toz Boya Makinası ile Boyama

Daha sonra boyanacak yüzey toz boya makinası içine alınır. Burada corona ve tribo isimli iki farklı tabanca yer almaktadır. Bu tabancalarda yüzeye kolaylıkla boyama işlemi yapılır. Corona isimli tabanca negatif yükleme özelliği olur. Boyama yapılacak bölümde parça topraklanmıştır. Bu nedenle de boya hemen yüzeye zorlanmadan yapışma gösterir. Girintili çıkıntılı parçalar için bu süreç biraz daha zorlayıcı olur. Bu nedenle de Tribo isimli tabanca ile uygulama yapılır. Bu tabancalar çukurlu bölgelerde dahi çok yüksek boyama performansı gösterir.

3. Aşama Malzemeyi Pişirme

Son aşamada ise boyadan sonra malzemenin pişirilmesi yani fırınlanması vardır. Burada malzemeyi fırına koymak gerekir. Ancak boyanın ve parçanın özelliklerini dikkate alarak fırında kalma süresi ve sıcaklık belirlenir. Daha sonra malzeme doğru süre ve sıcaklıkta pişirme sürecine girer. Tam erişme ve pürüzsüzleşme olduğu zaman boyama işlemi sona erer.

Toz boya makinası doğru ürün kullanıldığında her türlü malzemede yüksek boyama performansı sağlayabilir. Firmamız her türlü ihtiyacınıza özel toz boyama makinası satışı yaptığı için sorunsuz bir şekilde bizlerden sipariş verebilirsiniz.

Toz Boya Makinası Avantajları

  • Toz boya makinası tamamen çevre dostu bir boyama işlemi sağlar.
  • Geleneksel boyama yöntemlerindeki kısıtlılıklar ortadan kalkar.
  • Çok daha uzun süre dayanabilen boyama işlemleri yapılabilir.
  • Toz boya makinaları aynı zamanda boyama işleminin çok daha kısa sürede yapılmasını sağlar.
  • Bu makinaları kullanan kişilerin sağlığı açısından hiçbir olumsuzluğu da bulunmamaktadır.
  • Cam ve bakalit gibi metal olmayan malzemelerde dahi boyama yapılabilir.
  • Yüzey kaplama işlemlerinde boyamak istenmeyen bölümler bir fırça ile kolaylıkla temizlenebilir.
  • Farklı renk ve ton seçenekleri ile üstün boyama işlemi yapılabilir.
  • Kimyasal ve mekanik darbeler de dahil olmak üzere korozyona karşı da üstün dayanım sağlar.
  • Çok geniş alanları dahi kısa sürede boyama kolaylığı sunar.

İkinci El Toz Boya Makinası

Toz boyama işlemleri için toz boyama makinaları çok pahalı ve yüksek maliyetli ürünler olabilir. Bu nedenle birçok müşterimiz temiz ve ihtiyaçlarını giderecek ikinci el toz boya makinası satın almak istiyor. Bunun için de bizlere hemen ulaşabilir ve ikinci el makinalarda da kaliteli ürünler bulabilirsiniz.

Firmamız satın aldığı tüm ikinci el ürünlerde hemen ürünü inceliyor ve daha sonra çok kısa bir süre içinde ürünü tamir ve bakım işlemlerinden geçirerek satışa çıkarıyor. Her bütçeye ve ihtiyaca uygun ikinci el toz boya makinaları geniş ürün yelpazemiz içinde satışa sunuluyor. İhtiyaçlarınıza uygun marka ve modelde ürün hemen satın alabilirsiniz.

Toz Boya Makinası Siparişi

Firmamız toz boya makinası alanında lider firma olarak Türkiye’nin her yerine ürün satışı yapıyor. Sizler de toz boya makinası siparişi için hemen bize ulaşabilir ve istediğiniz her marka ve modelde ürün bulabilirsiniz. Garantili makinalar üstün teknolojileri ile tüm toz boyama işlemlerinde yüksek performans gösterir.

Sıfır makina alamıyorsanız ve yine de ihtiyaçlarınızı karşılamak istiyorsanız firmamızdan ikinci el toz boya makinası siparişi de verebilirsiniz. Elimizde gerçekten sıfıra yakın, çok kaliteli ve tüm ihtiyaçlarınızı karşılayacak ikinci el toz boya makinaları da bulunuyor. Tüm siparişlerinizi en kısa sürede buluyor ve hemen adresinize yollayarak kalitemizi ortaya koyuyoruz.

Toz Boya Makinası Fiyatları

Toz boya makinaları teknik özelliklerine, markalarına ve modellerine göre farklı fiyatlar üzerinden satışa sunuluyor. Bu nedenle de bizler sizin için her zaman en kaliteli ürünleri satışa sunuyoruz.  Toz boya makinası fiyatları konusunda bizlerden her zaman detaylı bilgi alabilirsiniz. Teknik özellik ve fiyat açısından karşılaştırabileceğiniz çok sayıda ürünü web sitemiz üzerinden bulabilirsiniz.

 Sıfır ürünler yanında ikinci el toz boya makinası fiyatları konusunda da bizlerden bilgi alabilirsiniz. Sizin için her zaman ikinci elde de kalitenin ve uygun fiyatın adresi bizler oluyoruz. En kaliteli ürünleri sizler için en uygun fiyatlarla firmamız burada satışa sunuyor ve kaliteyi zirveye çıkarıyor.