Elektrostatik Toz Boya Tabancası

Her sektörde teknolojik imkanlar geliştikçe cihazlar devreye giriyor ve yenilikçi teknolojiler ile çok kaliteli çalışmalar ortaya çıkıyor. Boya sektöründe de makineler hayatımızı büyük ölçüde kolaylaştırıyor ve çok daha kaliteli çalışmalar ortaya çıkarıyor. Son yıllarda en popüler boya uygulamaları arasında toz boyalar bulunuyor. Bu boyama işlemleri toz boya tabancaları yardımıyla yapılıyor.  Elektrostatik toz boya tabancası toz boya uygulamalarında kullanılan son teknoloji bir üründür.

Bu toz boya tabancaları sayesinde solvent içermeyen bir şekilde yüzeyler kaplanabilir. Toz boya çalışma sırasında tabancadan geçme sürecinde elektrostatik yüklenir. Bu sayede toz partikülleri kabinde boyanacak olan ürüne direkt olarak yapışır. Bu sayede kaplama işlemi çok kaliteli bir şekilde yapılır.

Elektrostatik toz boya tabancası boya uygulamalarında dayanıklı, uzun ömürlü ve estetik kaplama yapma imkanı sağlar. Bu yöntemle yapılan boyama işlemleri hem çevre dostudur hem de çok daha pratik ve işlevsel bir şekilde yapılabilir. Ürünlerimiz arasında her bütçeye ve ihtiyaca uygun toz boya tabancası çeşitlerini bulabilirsiniz.

Elektrostatik Toz Boya Tabancası Teknik Özellikleri

Elektrostatik toz boya tabancaları her türlü toz boya makinesine uyumlu şekilde üretilmektedir. İhtiyaçlarınıza ve kullanım özelliklerine uygun bir modeli geniş ürün koleksiyonumuz arasında bulabilirsiniz. Bu ürünlerde teknik özellikler marka ve modele göre değişmektedir.  Yine de genel olarak bazı özelliklerine değinmemiz doğru olacaktır.

Elektrostatik toz boya tabancası teknik özellikleri genel olarak şöyledir;


  • Tabancalar 6 bar/ 150 psi giriş basıncı modellerinde üretilmektedir.
  • Elektrostatik toz boya tabancası modelleri saatte 15 ile 25 metreküp arasında alan sayısı hava tüketimine sahiptir.
  • Tabancalarda alan sayısı yağ oranı 0.01 mg / m03 civarındadır.
  • Modellerde maksimum alan sayısı partikül boyutu 5 µ civarındadır.
  • Maksimum alan sayısı nem kalite oranı 3 ° C (37 ° F) / 6 bar seviyelerindedir.
  • Elektrostatik toz boya tabancasının elektro ve pnomatik kontrol kutusu ile kullanımı çok daha pratiktir.
  • 220 V önerilen giriş voltajı vardır. Aynı zamanda daha farklı giriş voltajı değerlerinde üretilen modeller de bulunmaktadır.
  • Modellerde ortalama güç tüketimi 50 W civarındadır. Bu tüketim ürünün özelliklerine ve çalışma sürecine göre değişebilir.
  • 50 ve 60 Hz arasında giriş frekansları bulunmaktadır.
  • Toz boya tabancası çıkış voltajı önerilen şekilde 100 Kv, çıkış akımı ise120 µA değerindedir.
  • Cihazların yükleme türü negatif elektrik yüklemedir.
  • İstediğiniz özelliklerde model seçeneği ürün koleksiyonumuzda bulunmaktadır.

Elektrostatik Toz Boya Tabancası Nasıl Kullanılır?

Elektrostatik toz boya tabancası ile dayanıklı ve yüksek verimde bir işlem yapabilmek için doğru şekilde kullanmak gerekiyor. Bu nedenle size basit bir şekilde kullanım adımlarını anlatalım. Elektrostatik toz boya tabancası kullanım talimatı adımları şöyledir;

1. Ön Temizleme İşlemi

Bu aşamada boya yapılacak yüzeyde bulunan yağlar alınarak ön temizleme yapılmalıdır. Boyadan evvel yüzeyin kurutulması ve nemden arınması önemlidir. Aynı zamanda boyanacak olan yüzeyde demir ve çelik yüzeylerde fostatlama, alüminyum gibi malzemeler için kromatlama yapılırsa korozyona uzun süre dayanabilir.

2. Tabanca, Kabin ve Askılama İşlemi

Bu aşamada elektrostatik toz boya tabancası, ünite ve kabinde 5 metrelik alanda topraklama işlemi yapılmalıdır. Tabancanın hava hortumu antistatik 4-5 metre aralığında olmalıdır. Elektrostatik tabanca ve tabanca ünitesindeki havanın nemden uzak ve kuru olmasına önem verilmelidir.

Bu işlem için hava kurutucusu ve kompresör kullanılabilir. Elektrostatik toz boya tabancasına 4-6 bar arasında hava gelmesi gerekir. Tabancada voltaj ise en verimli çalışma için 20-100 Kv arasında olmalı. Bu değer malzeme ve boya türüne göre belirlenir.

Elektrostatik boya tabancası ile ünitenin, kabinin ve askının topraklama işlemi ile iletkenliği yapıldığında boyanacak malzemede az boya kullanılır ve daha etkili bir çalışma ortaya çıkar.

3. Toz Boya Uygulaması

Elektrostatik boya tabancası öncelikle çıplak elle kullanılmalıdır ve malzeme ile arasında 10-15 cm kadar mesafe olmalıdır. Tabanca boyama işlemi sırasında dairesel şekilde kullanılmalıdır. Boyama yapılacak yüzeyde askı aralıkları biraz uzak olmalıdır.

Standart boyalar kullanıldığında 60 mikron film kalınlığı, m pütürlü, dövme ve texture boyalar için 755 mikron film kalınlığı idealdir. Geri donuş boyasında standart ürünlere göre ortalama 250 mikron elekler yardımıyla elendikten sonra ilave en fazla %20 olmalıdır. Pütürlü boya uygulaması yapılacaksa geri dönüş boyası kullanılmaması önerilir.

4. Fırınlama Aşaması

Fırınlama aşaması son aşamadır ve mutlaka fırının homojen bir ısıda olmasına özen gösterilmelidir. Aynı zamanda boyama işlemi yapılan malzeme önerilen sıcaklık ve sürede tutulmalıdır. Fırındaki sıcaklık ve süre metale özel sıcaklık ve süre ile doğru orantılı olmalıdır. Metaller 200 dereceye geldikten sonra fırında ortalama 10 dakika kadar kalmalıdır. Tavsiye edilmiş olan sıcaklık ve süreler 1mm kalınlığı olan tüm malzeme ve parçalarda önerilmektedir. Malzeme kalınlığına göre sıcaklık ve süre artar ya da azalabilir.

Tüm bu kurallara uyulursa elektrostatik toz boya tabancası ile kaliteli bir boyama işlemi yapılabilir.

İkinci El Elektrostatik Toz Boya Tabancası

Toz boya uygulamaları için mutlaka toz boya tabancasına ihtiyaç duyulur. Ancak işlevsel ve kaliteli ürünler biraz yüksek maliyetli olabilir. Bu nedenle birçok işletme toz boya tabancalarında da ikinci el arayışı içinde olur. İkinci el elektrostatik toz boya tabancası için firmamızdan her zaman destek alabilirsiniz.

İstediğiniz marka, model ve teknik özelliklerde toz boya tabancalarına ait ikinci el kaliteli ürünleri de koleksiyonumuz içinde barındırıyoruz. İkinci el toz boya tabancası satışı yaparken öncelikle ürünün bakım ve onarım işlemlerini yapıyoruz. Daha sonra aynı sıfır ürünlerde olduğu gibi tam performans çalışmaya hazır halde satışa çıkarıyoruz.

Elektrostatik Toz Boya Tabancası Siparişi

Türkiye’nin her yerinden elektrostatik toz boya tabancası siparişi alıyoruz. İstediğiniz güçte, özelliklerde ve kolay kullanılabilir toz boya tabancalarını sizin için hemen hazırlıyoruz ve kısa süre içinde gönderim yapıyoruz. Toz boya tabancası ihtiyaçlarınızda onarım işlemlerinde, bakım süreçlerinde ve orijinal parça değişimi gibi tüm süreçlerde firmamızdan destek alabilirsiniz.

İkinci el elektrostatik toz boya tabancası siparişi için de bizi ziyaret edebilirsiniz. Ürünler hakkında tüm bilgileri almak ve merak ettiğiniz her türlü soruyu sormak için firmamıza iletişim kanalları üzerinden ulaşabilirsiniz. Sizler için hem sıfır hem de ikinci el ürün satışı yapıyor ve en sağlam şekilde ürünleri yolluyoruz.

Elektrostatik Toz Boya Tabancası Fiyatları

Elektrostatik toz boya tabancalarında fiyat aralıkları geniş oluyor. Bu nedenle elektrostatik toz boya tabancası fiyatları konusunda bilgi almak için öncelikle bize ulaşmanız gerekiyor. Çünkü istediğiniz ürün özelliklerine, markasına ve modeline göre sizlere fiyat teklifi veriyoruz. Firmamız toz boya tabancalarında en kaliteli ürünleri en uygun fiyatlarla satışa sunuyor.

İkinci el elektrostatik toz boya tabancası fiyatları konusunda da bizlere güvenebilirsiniz. İkinci el ürünlerde de sıfır kalitesiyle ve firmamızın destek güvencesiyle çok uygun fiyatlarla ürün satın alabilirsiniz.  Hemen siparişinizi verin ve çok uygun fiyatlarla toz boya tabancalarının sahibi olun. Üstelik size özel indirim ve ödeme koşullarımız hakkında da bilgi alın.