Fırın Boya Makinesi

Fırın boya makineleri, elektrostatik boyama için kullanılan polimer elektrostatik toz boya eritilerek yüzey kaplaması sağlayan fırınlama makineleridir. Fırın boya makineleri; emaye toz boyanın fırınlanarak yüzeylere daha kolay yapışmasını sağlayarak, elektrostatik toz boyaların yüzeye eşit olarak dağılmasını sağlamaktadır. Bu nedenle yanlış boya püskürtmeleri veya yanlış boyama işlemlerini en düşük seviyeye indirir.  

Fırın boya makineleri, sorunsuz ve etkin boya fırınlama işlemleri için tasarlanmıştır. Bu fırınlar, çeşitli kabinler ve birçok farklı kurutma alanına sahip olmakta olup her toz boyaya uygun fırınlama imkânı sağlar. Fırın boya makineleri 24 kabine kadar kullanım imkânı ile kullanıcılarına çok uzun süreli fırınlama imkânı sağlayabilmektedir. Ayrıca bu cihazlarda paslanmaz alaşımlar toz boya fırınlama işlemini kolaylaştırmaktadır. Fırın boya makineleri yanma odası ve panel grubu olarak hazır olarak kuruluma hazır sunulmaktadır. 

Fırın boya makinelerinin çalışma prensipleri pişecek toz boyalarının fırın konveyörüne yerleştirilmesi ve ardından yüksek ısılarda pişirilmesi işlemlerine dayanmaktadır. Fırın boya makinelerinde konveyöre asıldıktan sonra toz boyaların kalınlığına ve boya kimyasallarına göre etkin bir şekilde pişirilmesi veya toz boyaların kurutulması hedeflenmektedir. 


Fırın Boya Makinelerinin Özellikleri 

Fırın boya makineleri endüstriyel işletmelerinizin ihtiyaçlarına göre demonte olarak ve işletmenize hızlı bir şekilde kurulacak şekilde üretilmektedir. Demonte özelliği sayesinde hızlı bir şekilde kurulumu sağlanmakta, talep edildiği takdirde istenilen alanlara taşınma işlemleri gerçekleştirilmektedir. Fırın Boya Makineleri işletmelerde yüksek kapasiteli boyama ihtiyaçlarına sahip endüstriler tarafından tercih edilmektedir. Ayrıca 10 metre kurutma kabini, 170 metre konventör, paslanmaz boya kabinleri ile kullanıcıların yüzünü güldürmeye devam etmektedir. 

Fırın Boya Makineleri; ev eşyaları, ahsap boyama Otomobil sektörü, inşaat sektörü, tarım araç gereçleri, Demir sanayii, çelik sanayii, depolama, lojistik, mermer üretimi ve alüminyum sanayi gibi birçok farklı endüstriyel sektörde kullanılmaktadır. 

Ürününüze ve yerleşim planınıza uygun tasarlanmış fırın boya makineleri imalatı ve satışını gerçekleştiriyoruz. Bize ulaşarak fırın boya makineleri hakkında detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.