Emaye Boya Fiyatları


Emaye maddesi, bazı maddeleri korumak ya da parlaklık vermek için kullanılan bir maddedir. Emaye boya boyanan yüzeyi korumasının yanı sıra metal gibi çeşitli yüzeylere estetiklik kazandırması için de kullanılmaktadır. Emayeler elementik özellikleri gereği katyonlardan oluşmaktadır. İçerdiği başlıca katyonlar oksijen ve flordur. Bunun yanında birçok farklı elementin (silisyum ve boraks gibi) bir araya katılmasıyla meydana gelmektedir. Emaye boyanın içine katılan maden oksitlerle cama benzer bir yüzey oluşturur. Maden oksitler karıştırılır ve eritilir. Daha sonra yüksek sıcaklıklardaki fırınlarda toz haline gelir. 


Emaye Boyaların Özellikleri 

Toz emaye boyaların yanı sıra yaş emaye boya uygulamaları da günümüzde sıkça kullanılmaya başlanmıştır. Son yıllarda yaş emaye uygulamaları sıklıkla kullanılmakta olup daldırma, sürme, püskürtme, sallama yöntemleriyle uygulanabilmektedir. Bu yöntemlerle yapılan yaş emaye uygulaması çeşitli üretim yöntemleri ile yapılmakta olup bu sayede hızlı üretimleri gerçekleştirilmektedir. Emaye boyalar ayrıca, macun benzeri ve sıvı formülasyonlara ayrılabilir. Emaye boya bileşenleri ayrıca, boyanan yüzeyin içine etkili bir şekilde yapışarak uzun süreli boyamalar esnasında boya kaybını önleyebilir ve boya partiküllerini boya makinesine eşit olarak dağıtmaktadır. 

Emaye boyama uygulamaları ıslak veya kuru olarak yapılabilmektedir. Boyamanın etkili olabilmesi için boya kalitesi önemli özellikler arasındadır. Kötü emaye boya ile yapılan boyamalar yanmalara neden olarak boyanan ürünün kalitesini düşürebilmektedir. Kalitesiz olarak uygulanan boyamalarda ise emaye boyaların akması gözlenmektedir.  

Emaye boya uygulaması diğer kaplama türleri ile kıyaslandığında, rahatlıkla uygulanabilir olması, arzu edilen her çeşit renkte üretilebilir olması ve bu renklerin tüm koşullarda renklerini korumaması, antibaktriyel özellikleri ile öne çıkmaktadır. Ayrıca rahatlıkla temizlenebilir olup ve yüksek ısıya karşı çok dirençlidir. Bu nedenlerden ötürü endüstriyel sektörlerde de mutfaklarımızda da bizler için güzel ve sağlıklı bir alternatiftir. 


Emaye Toz Boya Fiyatları 

Emaye toz boya fiyat aralıkları emaye boyanın kalitesine ve emaye boyanın elementsel özelliklerine bağlı olarak değişmektedir. Emaye toz boyaların fiyatlarını etkileyen en önemli faktör toz boya makinelerine uyumluluk ve boyanacak ürünün özellikleridir. Sitemizdeki emaye boya çeşitlerini inceleyerek size en uygun emaye boyayı seçebilir, emaye boyanın kolaylığından sizlerde yararlanabilirsiniz.